Narodni neimari Srbije – rukom, po meri

U četvrtak, 15. septembra, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena izložba fotografija „Narodni neimari Srbije – rukom, po meri“, autora Stanka Кostića.

Na izložbi će – vizuelno i tekstualno, putem umetničkih fotografija i panoa – biti predstavljeni principi neimarske gradnje, kao i arhitekture školovanih graditelja.

Takođe, biće prikazano rešenje savremene kuće na principima tradicije inspirisane radom arhitekte Božidara Petrovića, kao i mladih arhitekata.

Publika će moći da pogleda izložbu u Galeriji nauke i tehnike SANU do 1. oktobra.

Umetnički fotograf Stanko Кostić je dugogodišnji saradnik Galerije nauke i tehnike SANU, u kojoj je već održao više zapaženih izložbi: „Кuća je naša velika suština“ – o arhitekti Božidaru Petroviću (2007), o arhitekturi manastira Hilandar (2012) i o pećinama istočne Srbije (2017), „Priča o vodenici – Od kola do turbine“ (2019), „Ćilim – put niti” (2021). Fotografijom se bavi od školskih dana. Izlagao je na više od 100 kolektivnih i 60 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *