Nastavnici počinju da uče programiranje

Dok vlada Južne Afrike pokušava da pripremi zemlju za četvrtu industrijsku revoluciju, ministarstvo obrazovanja najavljuje da će uskoro početi da obučava nastavnike po potpuno novom nastavnom planu i programu koji uključuje i osposobljavanje za - programiranje!

Nedavna studija koju je sprovela globalna konsultantska kompanija Accenture pokazala je da će skoro šest miliona radnih mesta u ovoj zemlji biti izloženo riziku u narednih sedam godina, usled procesa automatizacije. To se, pre svega, odnosi na službenike, blagajnike, računovođe, građevinske radnike, osobe koje rade u rudarstvu i službi održavanja.

Prema novom nastavnom planu, programiranje i robotika učiće se u hiljadu škola, od akademske 2020. godine. Zbog toga ministarstvo želi da obuči bar po tri učitelja u svakoj od 16 hiljada osnovnih škola, kako bi mogli da predaju programiranje. A, posebna pažnja kodiranju u nastavi biće posvećena u od sedmog do devetog razreda.

Obuka učitelja sprovodiće se tokom letnjeg raspusta, od juna do septembra. Biće klasifikovana na tri nivoa: osnovne, srednje i napredne veštine...

Ideja za neke druge prostore?

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *