Noćni nomadi

U četvrtak, 22. aprila onlajn program književne redakcije, predstaviće novu knjigu u izdanju Doma kulture “Studentski grad”.
Knjiga pesama Muanisa Sinanovića – NOĆNI NOMADI  nalazi se u prodaji u knjižari Doma kulture “Studentski grad”, a uskoro se očekuje i na prodajnim mestima širom Srbije.

NOĆNI NOMADI, predstavlja izbor iz četiri zbirke pesama slovenačkog autora mladje srednje generacije, Muanisa Sinanovića. Ovo je prva knjiga njegove poezije objavljena u Srbiji. Izašla je istog dana kada i u Sloveniji njegova poslednja zbirka, KRHKI KARAVANI, čije su pesme takodje zastupljene u našem izboru.

20.00, Instagram i Facebook DKSG

Knjiga pesama Muanisa Sinanovića – NOĆNI NOMADI

NOĆNI NOMADI u izboru i prevodu Ivana Antića

u izdanju Doma kulture Studentski grad (2020)

Učestvuju: urednik Bojan Marković, Muanis Sinanović i Tamara Mitrović

Muanis Sinanović (1989, Novo Mesto, Slovenija), slovenački pesnik i kritičar, diplomirao je filozofiju i opštu lingvistiku. Urednik je portala za pozorišnu kritiku Kriterij.si. Piše tekstove o književnosti, filmu, pozorištu, filozofiji. Autor je knjiga poezije: Štafeta oko gradske smreke, Pesme, Dvovid i Izohipse i Krhki karavani, kao i kratkog romana Anastrofa. Nalazi se u antologijama, između ostalih u „Europe: an Anthology of Contemporary Europena Poetry“ (Kingston University Press, London, 2019). Živi i radi u Ljubljani i Celju.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *