Novi televizor i Plaču

Premijeru treće emisije serijala “Rani kadrovi”, posvećene studentskom filmu u Srbiji, snimljene u vlastitoj proizvodnji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, emitujemo 16. novembra na Drugom programu.

U trećoj emisiji “Rani kadrovi 003: Nina Ognjanović” predstavljamo mladu autorku koja ume da vodi svoje glumce kroz različita stanja i raspoloženja, i da se sa lakoćom i sigurnošću kreće u različitim žanrovskim obrascima, kroz različite ambijente i atmosfere.

Nina Ognjanović rođena je 1995. godine u Beogradu. Pohađala je prvu godinu studija na Matematičkom fakultetu u Beogradu, a filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti upisala je 2016. godine. U okviru studija snimila je kratke igrane filmove “Novi televizor” i “Plaču”.

Nakon uvodnih razgovora sa mladom rediteljkom u studiju “Ranih kadrova”, pogledaćemo njene filmove “Novi televizor” iz 2019. i “Plaču” iz 2020. godine, koji su joj bili ispitni radovi na trećoj godini studiranja.

U filmu “Novi televizor”, snimljenom po scenariju i u režiji Nine Ognjanović, Danica je spremna da uradi sve što je u njenoj moći za osobu koju voli. Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Igor Filipović, Nataša Balog, Ðorđe Mitrović, Branislava Stefanović, Branko Andrić i Rastko Ubović.

A u filmu “Plaču”, takođe nastalom po scenariju i u režiji Nine Ognjanović, tri druga iz kraja provode dan kao i obično. Uloge u ovom filmu tumače Aleksandar Kecman, Stefan Bundalo, Bojan Krivokapić, Miona Marković i Mina Sovtić.

Televizijski prikaz fimova “Novi televizor” i “Plaču” donosi nam naš renomirani kritičar, scenarista i reditelj Saša Radojević, urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

U drugom delu razgovora u studiju, u emisiju dolazi gošća Nine Ognjanović – mlada glumica Jana Bjelica, a biće reči i o pripremi diplomskog dugometražnog igranog filma ove mlade rediteljke, koji nosi naziv “Autoput”.

(emitovanje: 16. novembar 2020, RTS 2, u 21.05h)

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *