O arhitekturi – izazovi u arhitekturi, urbanom dizajnu i umetnosti

U sredu, 4. decembra, u 18.30, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena sedma interdisciplinarna međunarodna izložba „O arhitekturi – izazovi u arhitekturi, urbanom dizajnu i umetnosti“ (On architecture: challenges in architecture, urban design and art).

Izložba radova se tematski nadovezuje na istoimenu konferenciju i zamišljena je kao zaokruženje programske celine „O arhitekturi“, koju je organizovala Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – STRAND za 2019. godinu.

Glavna tema ovogodišnje izložbe radova je „Izazovi u arhitekturi, urbanom dizajnu i umetnosti“ i obuhvata niz celina: inovacije u digitalno doba; inovativni pristup u metodologiji; urbani dizajn – projekti; arhitektura i enterijer – projekti; arhitektura kao inspiracija u stvaranju; nove ideje i projekti – realizacija u oblasti arhitekture urbanog dizajna i umetnosti.

Postavka u Galeriji nauke i tehnike sadrži crteže, projekte, fotografije i dizajn produkta, video i audio zapise. Autori radova su renomirani umetnici i arhitekte iz deset zemalja: Japana, Velike Britanije, Nemačke, Danske, Grčke, BIH – Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Turske i Srbije.

Takođe, međunarodni žiri će vrednovati radove i dodeliti nagrade za dizajn Mikro i Makro u organizaciji STRAND-a. Žiri čine: Elif Ayiter (Turska), Stanko Gaković (SAD), Marija Simović (Srbija), Anastasios Tellios (Grčka) i Wilfred van Winden (Holandija).

Izložbu će otvoriti akademik Zoran LJ. Petrović. Pozdravnu reč uputiće profesor Ružica Bogdanović, o radovima govori profesor Dijana Marić, a o nagradama za dizajn član žirija, arhitekta Marija Simović.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *