O arhitekturi – Learning Architecture

Osma interdisciplinarna međunarodna izložba „O arhitekturi – Learning Architecture“ može se pogledati od srede, 2. decembra, od 14 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU. Organizator izložbe – koja se nadovezuje na istoimenu konferenciju te zaokružuje programsku celinu dešavanja „O arhitekturi“ – jeste Asocijacija za razvoj održive urbane zajednice – STRAND.

Glavna tema ovogodišnjih radova sledi koncept multidisciplinarnog pristupa arhitekturi, koji je već razvijan na prethodnim konferencijama, ukazujući na važnost istraživanja UNESКO platforme Learning City. Uloga i pozicija arhitekture sagledava se polazeći od 17 ciljeva održivog razvoja, a posebno onog u kom se navodi da je potrebno gradove i ljudska naselja učiniti inkluzivnim, sigurnim, elastičnim i održivim.

Postavka obuhvata deset tematskih celina, a biće izloženi crteže, projekte, fotografije i dizajn produkta, video i audio zapisi. Autori su priznati umetnici i arhitekte iz deset zemalja.

Izložbu je moguće posetiti do 12. decembra, a broj posetilaca u Galeriji je ograničen u skladu sa kapacitetom prostora i epidemiološkim preporukama.

Za više informacije možete pogledati internet stranicu Asocijacije STRAND: http://www.strand.rs/.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *