O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju

Subota, 29. februar u 12h

\Centar za kulturnu dekontaminaciju vas poziva na otvaranje izložbe „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju", čime se obeležava 25. godina od osnivanja Centra, i početak projekta „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu".

Izložba „O stvarima: 25 legendi Centra za kulturnu dekontaminaciju" predstavljena je 1. januara 2020. i razvijena je tokom proteklih meseci u zajedničkoj akciji kroz otvoren poziv javnosti da se predlože predmeti vezani za istoriju Centra za kulturnu dekontaminaciju. Dvadeset i pet predmeta, izloženih uz priče o njima, pokreću kolektivni napor ka reaktivaciji sećanja Centra za kulturnu dekontaminaciju, kao i resursa civilnog društva i nezavisne kulture na području bivše Jugoslavije.

Tokom priprema, sastanci i okupljanja su omogućili razvoj ideja i izloženih predmeta, i približili čitav proces široj javnosti uz pozorišnu predstavu „Autentična tumačenja": '68 – 25 godina CZKD.

CZKD tim: Adam Ranđelović, Aleksandra Sekulić, Ana Ćosić, Ana Isaković, Ana Miljanić, Barbara Davis, Betim Nevzati, Danica Stojanović, Dragan Škorić, Lola Joksimović, Ljubica Slavković, Luna Đorđević, Nikola Cakić, Slavica Vučetić.

Dizajn: Metaklinika

Projekat „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu" podržan je od strane EU/IPA – Civil Society Facility. U periodu od dve godine (2020/2021) projekat će koristiti oblike kulture kao način da se proširi javni prostor u kom organizacije civilnog društva i građani mogu slobodno da učestvuju u javnom diskursu, zagovaranju, izgradnji zajednice, i odlučivanju o temama vezanim za demokratizaciju u Srbiji, odnose u regionu i integraciju u Evropsku uniju.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *