Od donacije jajnih ćelija do donacije mitohondrija. Ima li tu rizika?

Trinaesti po redi simpozijum Novosti u humanoj reprodukciji „Od donacije jajnih ćelija do donacije mitohondrija. Ima li tu rizika?“ biće otvoren u četvrtak, 5. decembra, u 17.30, u Svečanoj sali SANU. Preostala dva dana, 6. i 7. decembra, skup će se odvijati u Hotelu M.

Simpozijum će se baviti najaktuelnijim dostignućima i problemima iz celokupnog spektra istraživanja u humanoj reprodukciji. Glavne teme su očuvanje plodnosti, prezervacija fertiliteta-onkofertilitet, donacija jajnih ćelija i spermatozoida u Srbiji – šta kaže struka, zakon, pacijenti, iskustva regiona u rešavanju regulatornih i praktičnih aspekata donacije, legislativa u vantelesnoj oplodnji, kontrola kvaliteta/akreditacija centara za vantelesnu oplodnju, social egg freezing, novosti iz fetalne patologije, kao i demografski izazovi u Srbiji.

Na skupu će govoriti veliki broj ovdašnjih i stranih eksperata iz oblasti humane reprodukcije. Rad simpozijuma će se odvijati u vidu plenarnih predavanja, usmenih i posterskih prezentacija prihvaćenih radova, panel diskusija i okruglih stolova.

HR2019 program SANU

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *