Ono što se pamti

Učestvuju: Mileta Prodanović, književnik i slikar; Pavle Ćosić, lingvista, pisac i urednik u IК Кornet; Nađa Parandilović, urednica u izdavaštvu, bavi se prozodijom i eksperimentalnom fonetikom; Nina Živančević, pesnikinja, prozaistkinja, kritičarka, prevoditeljka i profesorka.

Na Кnjiževnim razgovorima sa Ninom Živančević biće dotaknute teme pesničkog, proznog i esejističkog opusa naše poznate književnice, koja će tom prilikom govoriti svoju poeziju. Poseban osvrt biće dat na nesvakidašnju knjigu Nine Živačnević Ono što se pamti, u izdanju Кorneta, koja pripada pripada novom, hibridnom žanru teorijsko-proznog, antropološkog eseja, odnosno, esejističke kontemplacije u duhu anarho antropologa Dejvida Grebera, koji je u pogovoru komentarisao ovo štivo, svrstavajući ga u doba post-robotske komunikacije ANTROPOCENA.

Nina Živančević je objavila 15 knjiga poezije, dve knjige kratkih priča, dva romana, tri knjige eseja. Predavala je književnost i teoriju pozorišne avangarde na univerzitetima i institutima u Americi i Evropi. Izvodi poetske performanse sa poznatim umetnicima. Dela je objavila na srpskom, engleskom i francuskom. Živi u Parizu.

 

28. juna, u 19 sati, Atrijum Narodne biblioteke Srbij

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *