Otkrij umetnika u sebi

Svakog petka, od 17 do 20 sati!

Program grafičkog dizajna je namenjen svima uzrasta od 15 do19 godina koji žele da saznaju nešto novo, dopune svoje postojeće znanje, izraze svoju kreativnost i umetničku sposobnost.

Podeljen je u dve jedinstvene celine: Prva – koja neguje kreativan, umetnički, stručni rad na konkretnim zadacima i poslovima grafičkog dizajnera kao što su: vizuelni i korporativni identitet proizvoda ili firme, idejno-grafičko rešenje loga, oblikovanje fontova, dizajn štampanih materijala kao što su plakati, bilobordi brošure, katalozi, knjige, ambalaža, ilustracija.

Druga je crtanje na računaru, kad papir zamenimo grafičkom tablom i monitorom i naš računar koristimo za crtanje i slikanje. Gde se susrećemo sa likovnim principima komponovanja koja se primenjuju ne samo kroz crtež i sliku, već i savremenije vidove vizuelnog izražavanja. Program podrazumeva sticanje veštine za samostalan rad u kompjuterskim softverima kao što su: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design.

Program vodi Vanja Dodig, dipl.grafički dizajner. Koordinator programa Danijela Rančić.

Projekat sufinansira Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

Besplatan je za sve polaznike uzrasta od 15 do 19 godina do kraja 2019. godine koji se prijave putem mejla: art@sumatovacka.rs (ime, prezime, uzrast, škola).

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *