Otvoren konkurs za program Tandem Zapadni Balkan!

Tandem je program kulturne saradnje i razmene osmišljen 2011. godine sa ciljem da podrži i ojača civilno društvo Evrope i njegove glavne aktere. Idejni tvorci ovog programa su Evropska fondacija za kulturu i nemačka organizacija MitOst. Tandem nudi prostor za izgradnju dugoročnih veza među učesnicima zarad ostvarivanja zajedničkih interesa i mogućnost za kreativno delovanje kroz samostalno osmišljene inicijative. Ključna zamisao Tandema je da omogući smislenu razmenu na lokalnom nivou, ali i da kroz delovanje i uključivanje različitih sektora ova saradnja ima i prekogranične uticaje. Trenutno postoji šest Tandema, a sedmi Tandem Zapadni Balkan je započeo u julu 2019. godine.

Tandem Zapadni Balkan je jednogodišnji program koji primenjuje metodu „učenje kroz rad“ i okuplja kulturne menadžere, aktiviste, arhitekte, umetnike i mlade profesionalce koji su deo organizacije civilnog društva, predstavnici javnih institucija ili kompanija koje se bave kulturom.

Tandem Zapadni Balakan podržava kulturne inicijative za promene u društvu koje su glavni prostor da organizatori istih steknu nove veštine, razviju inovativne programe, ali i povežu se sa različitim akterima regionalnih kulturnih mreža.

Program Tandem Zapadni Balkan uključuje:

– Četvorodnevni Forum partnera u Beogradu, od 12. do 16. novembra;
– Trodnevni uvodni sastanak u Skoplju u februaru 2020. godine;
– Sprovođenje osmišljenih akcija u periodu od decembar 2019. do oktobra/novembra 2020;
– Trodnevni sastanak zarad pregleda do tada sprovedenih aktivnosti u maju 2020. godine u Prizrenu i
– Završni, evaluacioni sastanak projekta je planiran za oktobar/novembar 2020. godine u Sarajevu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja pišite na mejl info@balkansletsgetup.org.

Više informacija o programu pročitajte na linku.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *