Ove nedelje na Molijerovim danima

Utorak 18. maj u 17 sati, atrijum Narodne biblioteke Srbije, Skerlićeva 1, Beograd

Reditelj Srđan Dragojević govoriće o francuskom piscu Marselu Emeu, na čijoj prozi je zasnovao scenario za svoj najnoviji  film Nebesa. Scenario kombinuje crnu komediju sa elementima fantastike. Film je « hrišćanska alegorija », a sastoji se iz tri priče koje su smeštene u 1993, 2001. i u 2026. Na jesen će početi da se prikazuje u bioskopima. Razgovor sa rediteljem  vodiće Miloš Konstantinović, prevodilac Emea, a možete ga pratiti i preko fejsbuka Narodne biblioteke Srbije. Razgovor će se voditi na srpskom.

 

Četvrtak 20. maj u 12 sati

Obaveštavamo vas da je onlajn susret sa francuskomarokanskim piscem Tahar Ben Jelloun-om, predviđen u sredu 19, maja, pomeren za naredni dan, četvrtak 20 maj 2021 godine u 12 sati. Razgovor o romanu Med i gorčina vodiće se na francuskom.

detalji konekcije ostaju isti: https://us05web.zoom.us/j/88426304215?pwd=aHU5dzN3RG42eCtibVN2NmFzdjV5UT09

 

Subota 22. maj, Zadužbina Ilije Korarca, Studentski trg 5

Karol Beffa, kompozitor i pijanista

–       u 18 sati predstavlja esej Iza Kulisa stvaralaštva koji je napisao sa matematičarom Sedrikom Vilanijem (na srpskom i francuskom, uz prevod)

–       u 20 sati održaće klavirski koncert – improvizacije na teme iz publike

Francuski institut u Srbiji organizuje svakog proleća Molijerove dane, koji su posvećeni savremenom frankofonom književnom stvaralaštvu. Ove godine biće priređeni susreti onlajn i uživo. Organizovani u saradnji sa sa frankofonim ambasadama i predstavništvima u Srbiji, sa srpskim i francuskim izdavačima, Narodnom bibliotekom Srbije i Kolarčevom zadužbinom, ovogodišnji susreti predstaviće međunarodno priznate autore, koji će govoriti o svojim esejima, romanima, stripovima…

Gosti koji dolaze u Srbiju na Molijerove dane, Siril Pedrosa, Šarlot Mikel, Olivije Gade i Karol Befa, predstaviće svoja dela, potpisivaće knjige ili organizovati radionice u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *