Petnica – korak u nauku

Istraživačka stanica Petnica preko 35 godina usmereno razvija svoj specifičan pristup naučnom obrazovanju mladih. Naročito prepoznatljiv oblik njene aktivnosti je rad sa zainteresovanim srednjoškolcima. Tokom jednog godišnjeg ciklusa čiju okosnicu čine seminari i naučni kampovi, učesnici petničkih obrazovnih programa, imaju priliku da i sami iniciraju i razrade temu za istraživanje, obave potrebna ispitivanja, merenja i analize, izvedu odgovarajuće zaključke i da rezultat prikažu u formi pisanog naučnog rada. Poslednja faza u godišnjem ciklusu je konferencija na kojoj mladi autori prezentuju svoje radove.
Na ovoj izložbi biće predstavljeno preko 80 istraživačkih radova učesnika obrazovnih programa Istraživačke stanice Petnica tokom 2019. godine, koji su učestvovali na godišnjoj konferenciji „Кorak u nauku“ u IS Petnica.
Istraživačke teme su iz oblasti antropologije, arheologije, astronomije, biologije, biomedicine, geografije, geologije, društveno-humanističkih nauka, elektronike, istorije, lingvistike, matematike, psihologije, računarstva, fizike i hemije.

19. februar u 12 sati – Galerija nauke i tehnike SANU

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *