Photonica 2021

Osma međunarodna konferencija i škola o fotonici PHOTONICA2021 biće otvorena u ponedeljak, 23. avgusta, u 8.30, u Svečanoj sali SANU.

PHOTONICA je zamišljena kao svojevrstan forum za edukaciju mladih istraživača, razmenu znanja i ideja, kao i za jačanje saradnje između naučnika iz akademskih ustanova i istraživačkih laboratorija u industriji. Taj se koncept pokazao kao uspešan, a do sada je na konferenciji izlagalo preko 250 eminentnih naučnika, mladih istraživača i predstavnika kompanija iz oblasti fotonike iz celog sveta.

U periodu od 23. do 27 avgusta planirano je, između ostalog, preko 30 plenarnih i uvodnih predavanja koja će održati neka od najvećih imena osnovnih i primenjenih istraživanja u fotonici. Zbog pandemije, konferencija će imati „hibridni“ format, te će učesnici, osim uživo, moći da se uključe i onlajn, preko Webex platforme.

Od 2007. godina, naučni skup PHOTONICA se bijenalno održava u Beogradu. Organizatori skupa su Institut za fiziku, SANU i Optičko društvo Srbije.

Detaljan program konferencije, biografije izlagača i više o samom konceptu možete videti ovde – http://www.photonica.ac.rs/index.php.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *