Pisati revoluciju

There's really no such thing as the 'voiceless'. There are only the deliberately silenced, or the preferably unheard” („Zapravo, ne postoji nešto poput 'uskraćivanja glasa'. Postoje samo namerno ućutkani, ili oni koji preferiraju bezglasnost.")

Ovogodišnja generacija Radionice za kreativno čitanje i kritičko pisanje će vam se predstaviti kroz razgovor o stvaralaštvu Arundati Roj, koja nam je velika inspiracija. Govorićemo o njenom celokupnom stvaralaštvu, o romanima i o esejima. Od ove autorke učimo kako je moguće povezati književnost, feminizam, društveni angažman, kako se istrajno boriti za pravedniji, inkluzivniji i slobodniji svet.

Sticajem vremenskih neprilika i infrastrukturnih prilika ovo okupljanje smo morale/i da pomerimo u junu za oktobar, što predstavlja još jednu od tema kojom se Roj bavi: neoliberalni kapitalizam i njegova neosetljivost za ekološku održivost.

Razgovor posvećujemo svima koje/i su ućutane/i, i pridružujemo se njihovoj sve glasnijoj pobuni!

Učestvuju: Aleksandra Mališić, Borisav Matić, Jelena Gvozden, Jovana Đajić, Ljiljana Božić, Marija Božić, Nađa Pavlica i Vesna Maričić; razgovor moderira: Nađa Bobičić

Ulaz je besplatan.

17. oktobar u 19 sati, Dom kulture Studenstki grad

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *