Područje bez signala

Regionalna hit serija „Područje bez signala“, posle nagrada u Francuskoj i Nemačkoj, od 19. februara stiže na RTS

Svakog vikenda, od 19. februara, na prvom programu RTS-a pratimo regionalnu hit seriju “Područje bez signala”, nastalu u saradnji Hrvatske, Slovenije i Srbije.

„Područje bez signala“ je na najznačajnijem festivalu TV serija u Lilu “Serias Mania 2021” u konkurenciji od 60 serija iz celog sveta, osvojilo Grand Prix za najbolju seriju u programu International Panorama, kao i nagradu publike na „Seriencamp“ festivalu u Minhenu. Sada je trenutak da se ova serija nađe i pred televizijskom publikom u Srbiji, zahvaljujući RTS-u, koji je otkupio prava za njeno emitovanje.
Serija prati Olega i Nikolu, dva zagrebačka majstora preživljavanja, koje u zabačeni gradić dovede porudžbina misterioznog klijenta iz Magreba – da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, oni obnavljaju davno zatvorenu fabriku u gradu utonulom u beznađe. Kada gradić živne i meštani radom povrate izgubljeno dostojanstvo i nadu, klijent nestane i turbina ostaje bez kupca. Nakon niza bezuspešnih pokušaja da je prodaju, Nikola i radnici pronalaze način da beznadežnu situaciju pretvore u novi početak.Kroz šest epizoda serije, upoznajemo Olega (Rene Bitorajac), spretnog oportunistu britkog uma i još bržeg jezika, njegovog introvertnog rođaka Nikolu (Krešimir Mikić) koji će, aktivno učestvujući s radnicima u proizvodnji turbine, prvi put osetiti radost zajedništva, Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustoskinju koja prekida međunarodnu karijeru i vraća se u svoje rodno mesto kako bi smislila šta dalje sa životom, harizmatičnog inženjera Jandu (Izudin Bajrović), nekada glavnog sindikalnog vođu, mladog Branoša (Goran Bogdan), vrednog i časnog radnika koji ima sve atribute novog vođe i opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se, šta god da joj život stavi na sto, uvek dočeka na noge. Uz njih, u seriji ćemo gledati Slavka Štimca, Lanu Barić, Milenu Zupančič, Stipu Radoju, Anđelu Ramljak, Marka Mandića, Gorana Markovića i brojne druge glumce.

Reditelj serije je Dalibor Matanić, scenaristi su Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, producentkinja Ankica Jurić Tilić. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, kompozitori Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Serija „Područje bez signala“ nastala je prema istoimenom romanu Roberta Perišića koji je do sada izdat u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, SAD, Francuskoj i Velikoj Britaniji.  Seriju je proizvela zagrebačka „Kinorama“ u koprodukciji sa slovenačkom produkcijskom kućom „Perfo“, srpskom „Sense Production“ i finskom „Citizen Jane“, a prava su otkupile slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *