Poklon koncert

Poklon koncert “Klasiku, molim” 7. septembra u Somboru

U sklopu obeležavanja 95 godina rada Radio Beograda, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a u Somboru će, u subotu, 7. septembra, održati besplatan koncert „Klasiku, molim“, s početkom u 20,30

Pod dirigentskom palicom maestra Bojana Sudjića - pod vedrim nebom, na platou ispred Županije u Somboru, biće izvedene neke od najpopularnijih numera klasične muzike. Direktan prenos je na Trećem programu Radio Beograda i na RTS Planeti, dok će odložen snimak biti emitovan na Prvom programu Radio Beograda oko 22.30.

Koncertom „Sav taj džez“ Big Benda, na platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ 25. avgusta započelo je obeležavanje 95 godina postojanja Radio Beograda, a pionirski poduhvat bio je da je u produkciji Radio Beograda urađen direktan audio-video prenos na RTS Planeti.

U saradnji sa Zabavnim programom RTS-a, o Radio Beogradu će se govoriti u Karavanu „Najlepše narodne pesme“ u Kosovskoj Mitrovici, kao i u „Šarenici“ 14. i 15. septembra na platou ispred zgrade Radio Beograda.

Obeležavanje 95 godina Radio Beograda zaokružiće svečana Akademija u SANU 1. oktobra, kao i dokumentarna emisija koja će tog dana biti emitovana na Radio-televiziji Srbije.

 

Prvog oktobra biće tačno 95 godina kako se sa talasa Radio Beograda, tada Radio Beograd-Rakovica, začuo program. Od tadašnjih sat vremena tri puta nedeljno, današnji Radio Beograd izrastao je u medij koji ima četiri glavna programa, a uskoro i nekoliko tematskih kanala.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *