Porodični dan u Muzeju Jugoslavije

Ako ste raspoloženi da se zajedno družimo i otkrivamo tajne muzejskih predmeta dođite nam 6. oktobra u bilo kom perioidu između 10 i 14 časova jer Muzej Jugoslavije tada postaje mesto gde su deca najvažniji posetioci.

Ulaz je slobodan za sve učesnike, program traje onoliko koliko je potrebno učesnicima da završe igru i namenjen je deci uzrasta od pet do jedanaest godina.

Izložba Muzejska labaratorija kao da je stvorena za dečju igru jer je njome prikazan presek fonda Muzeja Jugoslavije, koji se pretežno sastoji od poklona koje je Josip Broz Tito dobijao tokom života. Kako su pokloni izuzetno raznoliki po oblicima, zemljama porekla, ali i po vremenu kojem pripadaju, prolazak kroz ovu izložbu za najmlađe posetioce zamišljen je kao svojevrsno putovanje oko sveta u formi detektivske igre. Rešavajući jedan po jedan trag, deca se kreću kroz izložbu putujući od jednog do drugog kontinenta, iz jednog vremenskog perioda u drugi vremenski period, učeći kroz eksponate o istorijskim događajima i ličnostima, udaljenim kulturama, lokalnim običajima, ali i o samim muzejima.

Program je zamišljen tako da aktivno učestvuju i deca i njihovi pratioci kako bi svima bilo zabavno.

6. oktobar u 10 sati – Muzej Jugoslavije, Mihaila Mike Jankovića, 11040 Beograd

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *