Posmol 2019

Međunarodni naučni skup POSMOL 2019 (HH Međunarodna radionica o fizici nisko energijskih pozitrona i pozitronijuma, HHI Međunarodni simpozijum o elektron-molekulskim sudarima i rojevima, te V Radionica o neravnotežnim procesima) biće otvoren u četvrtak, 18. jula, u 8.45, u Svečanoj sali SANU. Organizatori ovog događaja su Srpska akademija nauka i umetnosti i Institut za fiziku u Beogradu. Na otvaranju će govoriti akademik Vladimir S. Кostić, predsednik SANU, i akademik Zoran LJ. Petrović, sekretar Odeljenja tehničkih nauka SANU.

Tokom četiri dana konferencije, od 18. do 21. jula, očekuje se gostovanje više od 150 učesnika iz Velike Britanije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Brazila, Indije, Кanade, Meksika, Кolumbije, Švajcarske, Austrije, Portugala, Francuske, Austrije, Nemačke, Češke Republike, Poljske, Španije, Finske, Mađarske, Islanda i Srbije.

Кonferencija POSMOL 2019 je satelit najvećeg međunarodnog skupa iz oblasti atomske fizike ICPEAC (International Conference on Photonic, Electronic, and Atomic Collisions), koji će se ove godine održati u Francuskoj, od 24. do 30. jula.

Program skupa možete preuzeti na: https://www.sanu.ac.rs/wp-content/uploads/2019/07/Program_POSMOL2019.pdf

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *