Predstava duga osam sati

31. januara od 19 časova na sceni BITEF teatra održaće se osmočasovni performans “IN HIM WE TRUST” (“U njega verujemo”) autorke Ivane Ivković u kom učestvuje više od četrdeset muških izvođača.

“In him we trust” poslednji je deo trilogije i nastavak ranije započetih site-specific i performativnih radova Lines, rows, columns -Dormitory (Linije, redovi, kolone - Spavaonica) i Babylon the Great (Veliki Vavilon). Sva tri rada inspirisana su psihološkim procesima preuzimanja odgovornosti za sopstveni život, aktivnog rada na sebi i osamostaljivanja od nametnutnih normi i očekivanja društva. Radovi skreću pažnju na konstrukte društvenog poretka ali i naše lične bilo da se tiču izazova iskrene komunikacije sa sobom i drugima ili ideje verovanja u sebe ili drugoga.

Takođe, ova trilogija ispituje konstrukte ličnih relacija prema pitanjima rodnog identiteta i integriteta pokušavajući da locira limite sopstvene, ženske perspektive u sagledavanju i poimanju drugosti odnosno muškarca. Performans u trajanju “In Him We Trust” dotiče se tematike verovanja odnosno poverenja i preispitivanja onoga u šta zapravo verujemo kroz doslovno podražavanje opšte poznate scene Strašnog suda. Rad je zamišljen da se izvodi jednom kao osmočasovni site-specific performans i u direktnoj je vezi sa zgradom BITEF teatra- nikada dovršenom katedralom nemačke evangelističke crkve. Publika će tokom trajanja performansa moći da dolazi i odlazi, sedi, posmatra ili kontemplira izvođenje ove religijske kompozicije čime se ne oživljava samo konkretna scena već se angažuje potencijal samog objekta transgresirajući se u njegovu prvobitnu namenu.

Ulaz je Slobodan.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *