Prilika za besplatno studiranje na Oksfordu

Ovo se desilo prvi put u 900 godina dugoj istoriji čuvenog engleskog Univerziteta! Naime, odlučeno je da će od 2020. godine na njemu moći da studiraju i oni s slabijim ocenama, a ova promena se odnosi i na izbeglice i osobe s nekim hendikepom.

Do nove strategija došlo je nakon učestalih prigovora da se pri upisu na prestižni Univerzitet favorizuju dobrostojeći učenici koji dolaze iz privatnih škola. Zbog toga će, od sledeće godine, na Oskford moći da se upiše 250 učenika koji su završili državne škole, i to potpuno besplatno, uključujući i smeštaj u kampusu.  Takođe, 50 studenata “ s nižim ocenama“ biće upisano po istom principu, a u slučaju da su izbeglice ili poseduju neki hendikep koji im je otežavao dosadašnje školovanje.

Ovakve strategije deo su dva nova programa – „Opportunity Oxford“ i „Foundation Oxford„, u pokušaju da poveća „studentski diverzitet„. Oba programa će u potpunosti biti finansirana od strane Univerziteta, a aktivno će se tražiti donatori za njihovo dugotrajno sprovođenje.

Detaljnije informacije možete pronalći na sajtu Oksfordskog univerziteta:

 

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *