Projekat PRONACUL u Sremskim Karlovcima

Međunarodni projekat “Promocija prirodnog i kulturnog nasleđa za razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima” (PRONACUL), koji se realizuje kroz konzorcijum 14 partnera iz 6 država (Slovenije, Italije, Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovine i Srbije),

15. i 16. MARTA, u terminu od 10.30 do 15.30h, organizuje radionice u vinariji Veritas, u Sremskim Karlovcima.

Vodeća institucija na projektu je Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije a rukovodilac projekta je Andraž Malovrh. Članovi projektnog tima ispred Prirodno-matematičkog fakulteta su: rukovodilac prof. dr Jasmina Đorđević, prof. dr Vanja Pavluković, prof. dr Igor Stamenković, doc. dr Nemanja Tomić i MSc Tijana Đorđević. Projekat traje do septembra ove godine.

PRONACUL naglašava ideju o promociji i očuvanju prirodnog i kulturnog nasleđa i podržava razvoj transnacionalne strategije za zajedničko promovisanje područja ADRION kao turističke destinacije. Države partneri imaju mnoge znamenitosti, a neke od njih su zaštićene od strane UNESCO-a ili programom Natura 2000 dok će neke u budućnosti postati zaštićene u okviru pilot područja PRONACUL-a.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *