Proširenje najveće Covid-19 laboratorije u Evropi

Najveća Covid-19 laboratorija u Evropi „Lifebrain“ u Beču je značajno proširila svoje kapacitete za analiziranje PCR testova. Nedavno su otvorena dva nova paviljona, tako da laboratorija sada može da analizira 800.000 PCR testova dnevno.

Kapaciteti laboratorije pokrivaju i testove grgutanjem koji se sprovode u bečkim osnovnim školama, PCR testove u Salcburgu, testiranje u mnogobrojnim apotekama u Donjoj Austriji i testove grgutanjem u preduzećima. 

„Početkom 2020. godine Beč se odlučio za ofanzivnu strategiju PCR testiranja. Na taj način možemo da identifikujemo pozitivne slučajeve u ranoj fazi infekcije pre nego što se formiraju veći klasteri i obezbedimo precizno i široko praćenje virusa“, izjavio je Peter Haker, član gradskog veća zadužen za zdravstvo. 

Početkom decembra su počeli radovi na dva nova paviljona. Jedan paviljon je opremljen sa 55 aparata za automatsko pipetiranje i 84 uređaja za analiziranje PCR testova, dok je drugi paviljon predviđen za pripremu uzoraka. U prethodna dva meseca je zaposleno i obučeno više od 500 novih radnika, a otvoreno je još 250 radnih mesta koje treba popuniti u naredne dve nedelje. „Lifebrain“ trenutno zapošljava 1.700 ljudi. 

 

Fotografije:  © Testalize me

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *