Prozvuk

U organizaciji Univerziteta u Кragujevcu i Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Кragujevcu, u petak 30. septembra u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji, predstaviće se projekat „Prostor-zvuk-konstrukcija -ProZvuk“.
Projekat „Prostor-zvuk-konstrukcija – ProZvuk“ podržan je na konkursu za finansiranje Programa naučnoistraživačkih odnosno umetničkih projekata mladih istraživača i umetnika Univerziteta u Кragujevcu za školsku 2021/22. godinu, iz oblasti umetnosti.

Rukovodilac projekta, dr Jovana Radovanović, vanredni profesor Filološko-umetničkog fakulteta, okupila je šestočlani tim saradnika i konsultanata, čiji je jednogodišnji rad na projektu krunisan objavljivanjem monografije multidisciplnarnog
karaktera, čiji su autori: Кatarina Lazarević Sretenović, Milica Raković i Vanja Filipović.
Na svečanoj prezentaciji projekta, pored predstavljanja monografije, biće upriličena izložba grafika i premijerno će biti izvedeno intermedijalno umetničko delo, koji su deo monografije.

U programu, koji će se održati u Univerzitetskoj galeriji, učestvuju: prof. dr Jovana Radovanović, rukovodilac projekta i pijanistkinja, mr Aleksandra Milanović, violinistkinja i Miodrag Đorđević, akordeonista.

U ime institucija koje su podržale projekat, odn. izdavača monografije, skup će pozdraviti akademik Miloš Đuran, upravnik Centra i prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Кragujevcu.

Ulaz na događaj je slobodan!

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *