Psihijatr-i-JA

U petak, 23.6.2023. sa početkom od 16 h Na Platou ispred Filozofskog Fakulteta biće organizovana otvorena umetnička radionica pod nazivom „Psihijatri-i-JA“ koja će okupiti korisnike psihijatrijskih usluga, umetnike, studente i volontere i sve zainteresovane građane u cilju skretanja pažnje na značaj unapređenja sistema mentalnog zdravlja i poboljšanje kvaliteta života korisnika psihijatrijskih usluga kroz stvaranje uslova za razvoj usluga u zajednici. Pored radionice biće organizovan i mini sajam umetničkih radova i proizvoda nastalih na aktivnostima Udruženja Prostor.

 

Ovom prilikom, građanima će se predstaviti i Pokret za mentalno zdravlje, neformalna inicijativa koja okuplja sve aktere zainteresovane za unapređenje zaštite mentalnog zdravlja građana u Srbiji, a osnivači su Udruženje Prostor, PIN, Caritas Srbije, Za tebe#Važno je i mreža Naum.

……………………………………………………………………………………………………

 

U ponedeljak, 26.6.2023. od 18- 20 hudruženje Prostor organizuje tribinu u oblasti mentalnog zdravlja mladih u Velikoj sali opštine Stari Grad,

Na tribini pod nazivom “Kaži, biće ti lakše!” biće reči o mentalnom zdravlju mladih i najčešćim izazovima sa kojima se mladi, kao i njihovi roditelji i članovi porodice suočavaju.

Stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja mladih- Prof Jelena Radosavljev Kirćanski, Institut za mentalno zdravlje i Fakultet za medije i komunikacije i

Kl. asist. dr Danilo Pešić, Institut za mentalno zdravlje i Medicinski Fakultet Univerziteta u Beogradu govoriće o najčešćim izazovima sa kojima se deca i mladi, kao i članovi njihovih porodica i nastavnici suočavaju, navodeći konkretne primere iz prakse, kao i smernice kako prepoznati problem kod deteta, kako i kada reagovati.

Obeležavanje Meseca mentalnog zdravlja i informisanje građana na ovu značajnu temu veoma je važno za naše društvo u ovom trenutku, posebno uzevši u obzir podatke nedavnih istraživanja u ovoj oblasti.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *