Putokazi

Datum: 4. i 5. mart 2020. godine
Vreme: 10-19 časova
Lokacija: Novosadski sajam (Hajduk Veljkova 11, Novi Sad)

Na Novosadskom sajmu će 4. i 5. marta 2020. godine biti održan 15. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, na kojem će se na zajedničkom štandu Univerziteta u Novom Sadu predstaviti svih 14 fakulteta i tri naučna instituta u sastavu Univerziteta: Filozofski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet tehničkih nauka, Medicinski fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Akademija umetnosti, Građevinski fakultet, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Pedagoški fakultet, Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu i Institut Biosens. Učešće Univerziteta u Novom Sadu obezbeđeno je zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Cilj Sajma je promocija obrazovanja za sve uzraste i afirmacija doživotnog učenja, a predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom srednjih škola i fakulteta iz inostranstva. Prvenstveno je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Istovremeno sa Sajmom obrazovanja, na Novosadskom sajmu će od 3. do 9. marta 2020. godine biti organizovani Sajam knjiga sa Izložbom umetnosti „Art Expo“. Na Sajmu obrazovanja „Putokazi“ predstaviće se preko 70 obrazovnih istitucija iz zemlje i inostranstva, a na sve tri sajamske manifestacije zajedno očekuje se oko 150 izlagača iz 13 zemalja, kao i 35.000 posetilaca.

Sajam obrazovanja organizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Grada Novog Sada.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovaće u Kongresnom centru Master okrugli sto „Kompetencije za budućnost“. Na štandu Grada Novog Sada prezentovaće se obrazovne ustanove iz ruskog grada Nižnjeg Novgoroda, dok će Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i ove godine biti domaćin predstavnicima obrazovnih institucija iz Republike Srpske. Prvog dana Sajma obrazovanja, 4. marta biće organizovan i Sajam zapošljavanja koji se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje priređuje u Auli Novosadskog sajma.

Radno vreme za posetioce je od 10 do 19 časova, a ulaz na sve sajamske manifestacije je besplatan.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *