Rekordna godina za start-apove

„Vienna Startup Package“ Privredne agencije Beča pomaže mladim internacionalnim preduzećima da upoznaju Beč kao privrednu lokaciju i njegovu start-ap zajednicu. U 2020. godini je uprkos pandemiji koronavirusa bilo više prijava za start-ap paket bečke agencije nego u 2019. godini. Prošle godine je paket podrške prvi put organizovan digitalno, ali je to ujedno bila i rekordna godina po broju prijava od kada je program zaživeo 2014. godine. 

Privredna agencija je u 2020. godini primila 321 prijavu iz 66 zemalja širom sveta, a izabrano je 16 pobednika iz devet različitih zemalja koji trenutno koriste priliku da dalje razvijaju svoje poslovne modele u Beču. U okviru paketa start-apovima je ponuđena individualna podrška, radionice, treninzi i mogućnosti da prošire svoju bazu poslovnih kontakata. Cilj ponude je da privuče što više internacionalnih preduzeća u Beč. 

Najveći broj prijava u prethodnoj godini stigao je iz Velike Britanije, ukupno 35, a čak sedam od 16 pobednika su start-apovi iz ove zemlje. „Vienna Startup Package“ 2021 bi trebalo da bude organizovan u maju i to kao i prošle godine u digitalnom formatu. 

Pogledajte listu pobednika „Vienna Startup Package“ 2020 Vienna Startup Package 2020

 

Foto: © Mika Baumeister

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *