Saopštenje za javnost Matice srpske

U Srpskom narodnom pozorištu je 27. juna 2020. godine održana 129. redovna Skupština Matice srpske.

Nakon otvaranja Skupštine i izbora radnih tela, predsednik Verifikacione komisije Dragan Кojić je saopštio da Skupštini prisustvuje 298 članova Matice srpske sa pravom glasa. Potom su izabrani počasni članovi, novi stalni članovi saradnici, reizabrani članovi saradnici i izabrani novi članovi saradnici. Potvrđen je prijem novih redovnih članova Matice srpske.
Prihvaćen je Izveštaj o četvorogodišnjem radu Matice srpske (2016–2019) i Izveštaj o radu Nadzornog odbora i finansijskom poslovanju Matice srpske (2016–2019).

Prihvaćeni su Izveštaj o četvorogodišnjem radu Biblioteke Matice srpske (2016-2019), Izveštaj o četvorogodišnjem radu Galerije Matice srpske (2016–2019) i Izveštaj o četvorogodišnjem radu Izdavačkog centra Matice srpske (2016–2019).

Predsednik Izborne komisije prof. dr Bojan Tubić je nakon prebrojavanja glasova, saopštio rezultate glasanja prisutnima na 129. redovnoj Skupštini Matice srpske.
Za članove Predsedništva u narednom četvorogodišnjem periodu izabrani su:

za predsednika: prof. dr Dragan Stanić
za potpredsednike: prof. dr Jovan Delić, prof. dr Milan Matavulj, prof. dr Srđan Šljukić
za generalnog sekretara: dr Milan Micić
Izabran je Upravni odbor Matice srpske ( 31 član).
Izabran je Nadzorni odbor Matice srpske (7 članova).

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *