Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu

Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – (CTTH) je međunarodna konferencija o istraživanju fenomena turizma, slobodnog vremena, hotelijerstva, lovnog turizma, gastronomije i multidisciplinarnih oblasti kao što su događaji, kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije i slično. Ovo je osamnaesta po redu, a postoji od 1997. u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.

Ove godine, radni naziv konferencije je Pripremite se za I-generaciju. Mlađe generacije su izazov zbog njihovog kratkog raspona pažnje. I-generacija ima priliku da se dobro poveže, jer informacije kojima imaju pristup skoro su neograničene. Sve se filtrira: „šta je u trendu“, „šta je vruće“ - kako bi mogli da biraju na šta će potrošiti svoje vreme. Iz marketinške perspektive to znači brzo privlačenje pažnje, a zatim pružanje detaljnijih informacija mladima pomoću kojih će se oni dalje pratiti. Do 2020. godine I-generacija će predstavljati skoro 40% svih potrošača sa raspoloživim primanjima za putovanje. Iako se najbolje mogu opisati kao sofisticirani, oni imaju širu perspektivu i spremni su da probaju što više različitih proizvoda i usluga sa turističkih destinacija širom sveta.

Svečano otvaranje Konferencije je u četvrtak, 12. septembra u 10 časova u velikoj sali Rektorata (Trg Zorana Đinđića), kada će se osim domaćina sa PMF-a, gostima obratiti potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Više informacija možete saznati na sledećem linku: http://www.dgt.uns.ac.rs/ctth/2019/index.php

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *