Sećanje na Nedu Arnerić

Četvrtak 16.01.2020. RTS 1 u 23 37
IN MEMORIAM - Autoportret: Neda Arnerić

Povodom smrti Nede Arnerić Redakcija za Кulturu i umetnost Кulturno umetničkog programa RTS reprizira emisiju Autoportret koja je posvećena izuzetnoj glumici.

Pred očima publike dvadesetdvomilionske zemlje sazrevala je kao devojčica nesputane energije i mladalački zavodljivog šarma, hrabro noseći teret najmlađe jugoslovenske zvezde, zatim seks simbola i postala glumica spremna da se prepusti filmskim, pozorišnim i televizijskim izazovima, spremna da se suoči sa sopstvenom nesigurnošću, sa strahovima, političkim idealima...

Glumica Neda Arnerić za Autoportet pravi kroki, dok ostatak slike prepušta svojim gostima sa kojima razgovara o osećanju nesigurnosti koje je pratilo tokom cele karijere, o tome kako se izborila sa slavom kao trinaestogodišnja devojčica, o "krupnom planu" koji voli i u pozorištu, ulogama i rediteljima koji su obeležili njenu karijeru.

Gosti Nede Arnerić u studiju su filmofil Radoslav Zelenović, kopredsednik Odbora za osnivanje Audiovizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU, glumica Elizabeta Đorevska i "klasić" sa Akademije i prijatelj još od "rovinjskih dana" Feđa Stojanović. O saradnji s glumicom govore i reditelj Petar Zec i glumica i rediteljka iz Hrvatske Senka Bulić.

Urednik emisije Snežana Stamenković Jojić, dramaturg Tamara Baračkov, reditelj Milica Soldatović Mikić.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *