Sofka 21.veka studira muziku i dramu

Počelo je snimanje filma i televizijske serije „Nečista krv“, prema motivima romana Bore Stankovića. Ono što domaće gledaoce svakako najviše zanima jeste ko će tumačiti jedan od najlepših i najtragičnijih ženskih likova domaće književnosti – Sofku, kći efendi Mite.

Radio-televizija Srbije predstavlja novu Sofku: mladu zvezdu Saru Sandevu, devojku koja je svojom nesvakidašnjom lepotom, talentom i skromnošću već očarala celu ekipu serije.

Sara Sandeva je rođena u Skoplju pre 23 godine, ali se kao dete sa porodicom preselila u Prag, gde i danas živi. Glumom se bavi od šeste godine, a već sa četrnaest počela je da dobija prve profesionalne uloge, najpre u seriji, a potom i na filmu i u pozorištu. Na praškom konzervatorijumu studira muziku i dramu. Do sada iza sebe ima već dvadesetak uloga u Češkoj, a trenutno radi i na nekoliko internacionalnih projekata. Sofka je njena prva uloga na našim prostorima, a ovih dana intenzivno vežba – starovranjanski. „Najveći izazov mi je jezik. Na tome radim najviše kako bih na setu mogla da se fokusiram samo na Sofku. A sa Sofkom živim sada svaki dan“, kaže mlada makedonska glumica i dodaje „Imam karijeru u Češkoj, imam tamo puno posla, ali rođena sam u Makedoniji a moja prabaka je potekla iz Srbije. Gajim veliko poštovanje i golemu odgovornost zbog toga što sam svesna šta znači uloga Sofke i šta znači roman „Nečista krv“. Za mene se sada sklopilo sve – pravi projekat, pravi ljudi i pravo vreme. Neizmerno sam srećna što sam deo ovako velike priče“, sa osmehom završava Sara.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *