Srbija 4.0

U Galeriji RTS u Takovskoj 10 u utorak, 24. septembra u 19 časova održaće se predstavljanje nove knjige prof. dr Radivoja Mitrovića u izdanju Zavoda za udžbenike.

Srbija 4.0 – budućnost koja se ne sme propustiti" je knjiga, koja kroz seriju tekstova, na logičan način daje presek stanja, kontekst i trenutnu poziciju Srbije u novoj industrijskoj (r)evoluciji. Ovaj presek stanja dolazi iz iskustva i znanja jednog inženjera, ali i iskusnog lidera, dobro upoznatog sa celokupnom paletom okolnosti i izazova u kojima se naša zemlja trenutno nalazi – od obrazovno-tehničkih, preko ekonomskih, pa sve do društveno-političkih. Ta jedinstvena perspektiva jeste nešto što je preko potrebno, pogotovo kada je u pitanju razumevanje najvažnijih aspekata Industrije 4.0.

Učenici skupa su: prof. dr Vladimir Vuletić, Dragoljub Кojčić, Stanko Stoiljković, Ilija Cerović i autor izdanja.

Predočena serija tekstova nudi kvantitativne činjenice i logične argumente, na osnovu kojih je moguće donositi strateške odluke, umesto odluka na osnovu želja i emocija. U svojoj knjizi, profesor dr Radivoje Mitrović nudi i sopstvenu viziju uspešnog društva, u kome sprega obrazovanja, privrede i države stvara i upošljava kreativni ljudski potencijal – najvredniji kapital modernog sveta. Takođe, on predočava da je, čak i u ovakvim okolnostima, itekako moguće da se naša Srbija, sa svojim ograničenim resursima i nesrećnim nasleđem novije istorije, uspešno takmiči i napreduje.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *