Srbija i Srbi/La Serbia e i Serbi 1914–1918“

Posle velikog uspeha u Rimu, izložba Arhiva Srbije „Srbija i Srbi/La Serbia e i Serbi 1914–1918“ otvorena je i u Palati Кordelina u Vićenci, 13. aprila 2019. godine.

Pre otvaranja izložbe, u sali „Antonio Marco dalla Pozze“ u Palati Кordelina, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Frančesko Ruko (Francesco Rucco), gradonačelnik Vićence, Goran Aleksić, ambasador Republike Srbije u Rimu, Loreta Bađio (Loreta Baggio), počasni konzul Republike Srbije u Vićenci, i dr Miroslav Perišić, direktor Arhiva Srbije. U umetničkom delu programa učestvovali su studenti i profesori Кonzervatorijuma grada Vićence i Julija Lazić, parohijanka, učenica srpske škole u Vićenci. Кonferenciji i otvaranju izložbe prisustvovali su, pored velikog broja članova udruženja Srba u Italiji, Leonardo De Marzo (Leonardo De Marzo), savetnik gradske uprave zadužen za međunarodne odnose, protoprezviter Dalibor Đukić, Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji, kao i brojne ličnosti iz javnog života grada.

Delegaciju Arhiva Srbije koja je prisustvovala konferenciji i otvaranju izložbe, pored direktora dr Miroslava Perišića, činili su i pomoćnici direktora: Jelica Reljić (koautor izložbe) i Zlatibor Marković.

Izložba Arhiva Srbije „Srbija i Srbi/ La Serbia e i Serbi 1914–1918“ organizovana je u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Rimu, Počasnim konzulatom Republike Srbije u Vićenci, Gradskim većem Vićence, Bibliotekom „Bertolijana“ (Biblioteca Bertoliana) i Savezom Srba u Italiji.

Izložba će biti otvorena do 19. aprila 2019.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *