Studirajte Veštačku inteligenciju

Kinesko ministarstvo obrazovanja odobrilo je da nekoliko univerziteta uvedu postdiplomske studije iz predmeta "Veštačka inteligencija"!

Među tim univerzitetima nalazi se i prestižni Univerzitet "Tsinghua" u Pekingu.

“Ovo je era veštačke inteligencije. Svaka industrija će imati koristi od nje. Automobilske, mehaničke, čak i medicinske škole - sve one imaju neku vrstu veze sa veštačkom inteligencijom. Mislim da bi studenti trebali naučiti neku tehnologiju ove vrste”, izjavio je profesor Wang Yu s odseka za elektronički inženjering Univerziteta Tsinghua.

Stručnjaci veruju da izučavanje veštačke inteligencije ima ogromne potencijale, ali postoji ozbiljan manjak kvalitetnog kadra. Neka preduzeća nude izuzetno visoke plate i stimulativne pakete, ali jednostavno ne mogu da dobiju željene profesionalce. Ova inicijativa za uvođenje postdiplomskih studija mogla bi da zadovolji sve strane. “To će generirati više talenata za popunjavanje jaza u veštinama na tržištu rada. Takođe, verujem da će to olakšati istraživanje i razvoj u oblasti veštačke inteligencije u svim industrijama i zanimanjima ”, rekao je dr Wang Yan iz Nacionalnog instituta za obrazovne nauke.

A kod nas?

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *