Superste – Кonkurs za podršku inovativnim projektima

Кonkurs za podršku inovativnim projektima iz oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja otvoren je do 26. maja, a svi zainteresovani mogu se prijaviti onlajn, na sajtu www.superste.net.

Erste Banka, u okviru programa donacija Superste, otvara konkurs za mlade, kreativne, hrabre i odlučne ljude kojima je potrebna finansijska i mentorska podrška da aktivističke ideje pretvore u realnost.

Na Centrifugu mogu da se prijave registrovane organizacije i neformalne grupe, odnosno timovi koji broje od 3 do 10 članova, starosti između 16 i 35 godina. Jedan od uslova konkursa je da projekti budu realizovani u gradovima gde Erste Banka ima filijale, osim kod digitalnih projekata koji se realizuju na internetu.

Superste mentorski tim pomaže timovima u svim oblastima važnim za realizaciju projekata – od dizajna, preko marketinga i komunikacija, do pisanja projekata i budžeta. Učesnici projektne ideje razvijaju uz mentorsku pomoć, i to sve do finala, kada projekte prezentuju žiriju. Pre finalnog izbora pobednika, uključena je i zajednica – i to tim Superznalkinja koji bira 40 najboljih projekata, dok se onlajn glasanjem na društvenim mrežama i Superste platformi biraju polufinalisti.

Od dvadeset projekata sa najvećim brojem glasova zajednice, žiri nakon prezentacija bira deset projekata koji dobijaju podršku od 500.000 dinara, dok jedan projekat sa najvećim brojem glasova putem Tvitera, Fejsbuka i Superste platforme dobija 100.000 dinara.

Superste program Erste Banka realizuje sa Trag fondacijom, a svi nagrađeni projekti u aktuelnom ciklusu Centrifuge treba da budu realizovani u toku 2020. godine.

Sva dodatna pitanja možete postaviti na: superste@erstebank.rs i superste@tragfondacija.org.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *