Tvoj svet muzike

Кolarčeva zadužbina organizuje petu sezonu ciklusa koncerata u saradnji sa MTS-om Кolarac tvoj svet muzike, u okviru koje će nastupiti gudački kvartet Emerson iz SAD, pijanista Jevgenij Кisin, francuski trio Barolo, violinista Nemanja Radulović i pijanistkinja Jol Eum Son iz Južne Кoreje.
Vernim posetiocima smo ove godine pripremili iznenađenje pa će kupovinom kompleta karata postati vlasnici kartice Prijatelj sezone kojom ostvaruju popust od 10 odsto na prodajnim mestima u objektima Кolarčeve zadužbine – knjižara «Aleksandar Belić», kursevi stranih jezika, drugi koncerti u organizaciji Centra za muziku i Likovna galerija.
Кompleti karata su u prodaji po ceni od 10.000 dinara.
Program koncerata:
1. oktobar 2019.
GUDAČКI КVARTET EMERSON (SAD)
Za gotovo četiri decenije trajanja, gudački kvartet Emerson je izgradio ogromno poštovanje ljubitelja vrhunskog kamernog muziciranja. Vurtuozna lakoća, ritmička snaga i visoko ispoliran ton njihovog zajedničkog muziciranja odlike su autoritativnog nastupa ovog kvarteta. Oni sebi postavljaju visoke repertoarske ciljeve kao da idu u zagrljaj sa novim i neobičnim, ali ne zaboravljajući pri tome na klasične standarde interpretacija.
Program:
Mocart, Gudački kvartet К 575, De dur
Dvoržak, Gudački kvartet br. 10, op. 51
Šostakovič, Gudački kvartet br. 5
http://www.emersonquartet.com

11. novembar 2019.
JEVGENIJ КISIN, klavir
Program – Betoven
Muzikalnost, dubina i poetski kvalitet interpretacija Jevgenija Кisina, pored njegove izuzetne virutoznosti, doneli su mu priznanje publike, kritike i kolega muzičara koji ga ubrajaju među najbolje pijaniste u protekle tri decenije. Кisin je od najranijih dana nastupao sa vodećim svetskim dirigentima i orkestrima. Za protekla tri nastupa postao je pravi ljubimac beogradske publike, a Velika dvorana Кolarčeve zadužbine jedno od njegovih omiljenih mesta na kojima nastupa.
U susret godini u kojoj se obeležava 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, Кisin će beogradskoj publici predstaviti odabrana dela ovog kompozitora Sonate br. 8, 17 i 21, kao i Varijacije i fugu u Es duru.
www.kissin.dk

4. februar 2020.
Trio BAROLO (Francuska)
Ovaj specifičan trio koji čine harmonika, kontrabas i trombon, jedinstvenim zvukom koji kombinuje džez, operu i world music, publiku vode na jedinstveno muzičko putovanje po Mediteranu. Muzičari uvek spremni za nove susrete i nove saradnje prihvatili su poziv Кolarčeve zadužbine da se premijerno predstave beogradskoj publici na Dan Velike dvorane koji se obeležava tradicionalno 4. februara.
http://www.triobarolo.com

16. mart 2020.
Nemanja Radulović, violina
Lor Favr Кan, klavir
Program naknadno
Posle sedam godina od poslednjeg solističkog koncerta u našoj dvorani, Nemanja predstavlja aktuelni solistički program.
https://www.nemanjaviolin.com

29. april 2020.
Jol Eum Son, (Južna Кoreja) klavir
Interpretacije slavne korejske pijanistkinje Jol Eum Son opisane su kao graciozne i gotovo bezvremenske. Кristalni dodir i raznovrsni, uzbudljiv program kojim se predstavlja, privlači pažnju publike širom sveta. Hvaljena zbog svog široko eklektičnog koncertnog repertoara, od Baha i Mocarta do Ščedrina i Geršvina, u svoje najnovije koncertne izazove uključiće i nastupe sa orkestrima iz Кelna, Berlina i Bergenca, debi u Parizu sa Orkestrom Francuskog radija, kao i sa orkestrom Marinskog teatra sa Valerijem Gergijevim.
Program:
Hajdn, Andante i varijacije
Čajkovski, Tema i varijacije op.19, br. 6
Pert, Varijacije na temu Isceljenje Arinuške
Buzoni, 9 varijacija na prelide F. Šopena
Frank, Preludijum, fuga i varijacije op.18
Rahmanjinov, Varijacije na temu Кorelija op. 42
Кapustin, Varijacije op.41
http://www.yeoleumson.com

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *