U kanadskim srednjim školama obavezno polaganje e-learning kurseva

Vest koja možda i najbolje pokazuje u kom smeru će se razvijati ovakav način učenja „na daljinu“. Naime, kanadski srednjoškolci će od školske godine 2020/21 morati da zarade četiri boda polaganjem nekog od ponuđenih e-learning kurseva.

Najava tamošnjeg Ministarstva prosvete u vezi s promenama nastavnih planova i programa i veličine razreda uključivala je i obavezno online učenje. Ipak, detaljnijih informacija još uvek nema.

Iako do sada njihovo polaganje nije bilo obavezno, neke škole u oblasti Eseks već deset godina omogućavaju svojim polaznicima da pohađaju online kurseve. Tako su, na primer, učenici Windsor Essex Catholic District School Board preuzeli 1158 eLearning kurseva u školskoj 2017/18 godini, što je više nego u školskoj 2016/17, kada je taj broj bio 1004. Te kurseve uspešno su položila 163 učenika u 2017/18 godini, naspram 111 učenika u prethodnoj.

Odluka kanadskog ministarstva prosvete potencirala je i raspravu o tome da li će se poboljšati „dostupnost“ svim potrebnim novim tehnologijama za polaganje kurseva svim učenicima – bez obzira na njihovo imovinsko stanje. A, takođe, jedna od stavki o kojima će odgovorni morati da brinu jeste i to kako će se ovaj novi zakon odraziti na učenike s „posebnim potrebama“.

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *