U zemlji kontrasta – Moja indijska priča

Dokumentarni film "U zemlji kontrasta-Moja indijska priča", u produkciji Umetničkog pres karavana/Art press karavan uvršćen je u zvaničnu selekciju dvanaestog međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2020.

Autor filma je Borislav Petrović, asistent režije i scenarista Slavica Hinić, montažer Stefan Hinić i saradnik na filmu Dragan Jovićević. U filmu učestvuju i Marija Veljanovska, Sudir Damodaran i Anuška Damodaran.

Ovom prvom filmskom projektu autori su dali originalni naziv "spontano situacioni dokumentarac", kao ulaz na mala vrata u svet dokumentarnog turističkog filma. Duhovito i neposredno, snimljeno skromnom opremom fotoaparata, u filmu lagano iskrsavaju sve čari i kontrasti jedne velelepne zemlje: čajanka u Maharadžinoj palati i vrtoglava vožnja rikšom kroz Čadni Čok po Starom Delhiju, Kapija raja Kutab minareta i srce Lotos hrama, večna vatra za Gandija u Radžgatu i spiranje greha u Haridvaru na Gangu, vrhovi Himalaja i pećina drevnih rišija. Postoji izreka da Azija menja ljude, a autor Borislav Petrović bi dodao – Indija pogotovo. Film pomera ličnu perspektivu posmatranja sveta, nakon koje svet nije više isti.

Od 196 pristiglih filmova selekciona komisija SILAFESTA 2020 je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 54 najboljih ostvarenja koje će zainteresovani iz celog sveta moći da vide na linku https://www.youtube.com/channel/UCcQuENNhwBhzG6hm0eCiYZw ili jednostavnom pretragom na Youtube SILAFEST ONLINE 2020.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *