Ulaganje oko 100 miliona evra u bazene

Beč će investirati oko 100 miliona evra u gradske bazene, navodi se u nedavno objavljenoj Strategiji javnih plivališta 2030

Beč je najavio buduće mere i ciljeve gradskih bazena u „Strategiji javnih plivališta 2030“ a kao jedan od njih se navodi ulaganje u nove lokacije. Investicije će iznositi 100 miliona evra, a većina projekata treba da bude realizovana do 2030. godine. 

„Izazovi sa kojima se Beč suočava su prenaseljenost, nova područja urbanog razvoja i klimatske promene“ izjavio je član bečkog gradskog veća Jirgen Černohorski. 

Od ukupno 38 plivališta u Beču, četiri će biti proširena novim bazenima, dok će neki bazeni dobiti dodatni deo za igre na vodi. U opštini Donauštat biće izgrađen zatvoreni bazen, iako se lokacija još uvek traži. Pored obavezne nastave plivanja, bazeni će ubuduće u ponudi imati sopstvene škole plivanja, sportsko plivanje i rekreativne sportove.

„Pretpostavljamo da će bazeni početi da rade krajem maja“ najavili su bečki gradonačelnik Mihael Ludvig i član gradskog veća Jirgen Černohorski. „Saune će i dalje biti zatvorene, dok su tobogani i druge vodene aktivnosti još uvek pod znakom pitanja. Broj posetilaca će svakako biti ograničen. Doduše, nikada do sad nismo imali ovakvu sezonu te ćemo stalno vršiti proveru kako sve funkcioniše i prilagoditi situaciju aktuelnim zahtevima Vlade“ zaključio je Černohorski. 

 

Link: 

www.wien.gv.at/freizeit/baeder/pdf/baederstrategie-2030.pdf

Fotografije: © Thomas Park

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *