Univerzitet iz Notingema najbolji u Velikoj Britaniji

Nottingham Trent University proglašen je za najbolji u Velikoj Britaniji, u godišnjem izboru dnevnog lista "Guardian". Ovo priznanje dodeljeno mu je zbog "insistiranja na inkluzivnosti i fokusu na društvenoj mobilnosti". Osim toga, posebno se u rangiranju univerziteta vodilo računa o kvalitetu nastave, zadovoljstvu studenata, kao i mogućnostima za dalje zaposlenje.

Ovaj univerzitet pohađa 30 hiljada studenata, podeljenih u četiri kampusa.

U svojevrsnoj "ligi univerziteta", koju sprovodi ovaj dnevni list s dugom tradicijom, zbrajaju se i bodovi dobijeni na osnovu broja studenata koji dolaze iz predela zemlje s tradicionalno niskim učešćem u studentskom životu, porekla studenta, odnosu rasa, kao i to koliko univerzitet posvećuje pažnje LGBT pitanjima.

Četvrtina studenata "Nottingham Trent University", dolazi iz porodica čiji prihod svih članova ukupno ne prelazi 15 hiljada funti godišnje, što je još jedna bitna stavka kada se govori o "društvenoj mobilnosti".

Na ovom univerzitetu posebno vode računa o tome koliki broj njihovih studenata, nakon diplomiranja, dobije traženi posao. Razvili su i poseban sistem koji meri koliko često studenti koriste univerzitetsku biblioteku, mnoge kurseve za dodatno obrazovanje, a kampusima saobraća "double-decker" autobus u kome se studenti, pored aktuelnih informacija o održivom razvoju i generalnim strategijama UN, mogu obavestiti i o tome kako da "modernizuju" svoju radnu biografiju (CV), kako bi poboljšali mogućnosti za odgovarajuće zaposlenje.

Posebna pažnja posvećena je i zajedničkom radu studenata i lokalne zajednice, a mnogi projekti odnose se na pomoć najugroženijim slojevima stanovništa grada, koji je i inače među najsiromašnijim sredinama u Velikoj Britaniji.

Takođe, postoji i takozvana "Fondacija za bezbedniji život", rehabilitacioni projekat za oni koji su činili seksualne prekršaje, kao i Centar za pružanje pravne pomoći, zahvaljujući kome je lokalno stanovništvo dobilo razne nadoknade u visini tri miliona funti.

 

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *