Upoznajte Rafaela nakon 500 godina

Obeležanje 500 godina od smrti Rafaela Santija u sredu, 19. februara u 19 časova / Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac, Radoslava Grujića 3, 11000 Beograd

Jednog od najproduktivnijih slikara Renesanse, čiji mnogi radovi se nalaze u Vatikanskoj palati. Tokom predavanja i kroz njegove radove upoznajte se sa Rafaelovim transformacijama tokom svoje karijere. Bliski saradnik dvojice Papa.

Raffaello Santi (1483-1520) rođen je u Urbinu u Italiji. Jedan je od trojice najznačajnijih predstavnika visoke renesanse u Italiji. Slikao je Bogorodicu, portrete i freske u sobama u Vatikanu. Putovanjem kroz njegove radove upoznaćete se i sa renesansom – dobom stvaralaštva, otkrića i iznalaženja novih rešenja. Renesansa koja je započela u Italiji, tačnije u Firenci u 15. veku trajala je tokom 16. veka sa završnom fazom manirizma. Ona označava preporod ’’ponovno rođenje’’. Obnovljeno je interesovanje za klasičnu kulturu. Renesansa je dotakla sve aspekte života. Iskoristite ovu sjajnu priliku da saznate više o vrhunskom umetniku kao i o dobu u kome je živeo i stvarao.
Predavač je profesor istorije umetnosti Jasna Joksimović

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *