Uskršnji vašari 2020.

Svi koji se raduju da posete čuvene bečke uskršnje vašare već sada se raspituju za termine. Ove godine već krajem marta šarenilo uskršnjih štandova privući će mnoge domaće i strane turiste u „carski grad“. Tradicionalni uskršnji nakit i umetnički oslikana jaja, kulinarski specijaliteti i muzički program očekuju posetioce na brojnim bečkim uskršnjim vašarima. 

Bazar ispred dvorca Šenbrun jedan je od najromantičnijih u Beču. Ispred barokne kulise biće postavljeno oko 70 štandova sa brojnim kulinarskim đakonijama, dekorativnim uskršnjim nakitom i umetničkim rukotvorinama. Za decu će biti organizovane radionice gde će od marcipana moći da prave razne figure, kreiraju uskršnje venčiće a odrasli će uživati uz džez muziku.

Na trgu „Freyung“ u Starom gradu svake godine se napravi najveće brdo od oko 40.000 oslikanih uskršnjih jaja. 

Takođe na trgu „Am Hof“ biće postavljeni brojni štandovi sa umetnički oslikanim jajima i drugim ručno rađenim umetninama.

Na uskršnjem bazaru na brdu „Kalvarija“ na posetioce čeka kako veliki izbor uskršnjih poklona tako i brojne umetničke radionice, muzika uživo i program za decu.

 

Foto – Uskršnji vašar ispred dvorca Šenbrun – © Ostermarkt.co.at / Michael Grinner

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *