Velike mačke

Najuspešniji grabljivci na svetu – divlje mačke – izlaze iz senke na svetlo dana. Otkrivamo njihove iznenađujuće oblike ponašanja, široki raspon vrsta i prelepa staništa u kojima žive.
Mačke su prirodno tajnovite, neuhvatljive i nedokučive. Najnoviji razvoj snimateljske tehnologije i sve veći broj istraživanja donose nam nova saznanja o ovim zvezdama životinjskog sveta.
Ako mislite da poznajete mačke, pripremite se na iznenađenje. Te neodoljive životinje mnogo su više od najuspešnijih grabljivaca na svetu. Mačke imaju i nežnu stranu – emotivne su, inteligentne i kompleksne. Ova revolucionarna serija otkriva dosad nepoznatu društvenu dinamiku unutar porodice divljih mačaka, njihove složene metode komunikacije, požrtvovan odnos prema mladuncima, udvaračke navike i sposobnost da se prilagode životu u svim krajevima planete.
Serija je snimljena u 14 zemalja i predstavlja 31 vrstu divljih mačaka, među kojima su kanadski ris na ledenom severu, neobična Palasova mačka iz Mongolije, tajanstveni močvarni tigar iz Sundarbansa te mala ali odvažna pegava mačka sa Šri Lanke…

Ponedeljak, 14. jun, HRT 1 u 20,10

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *