Veliki uspeh studenata Pravnog fakulteta

Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je, posle odličnih nastupa na pripremnim turnirima u Milanu (drugo mesto), Minhenu i Beogradu, na dvadeset šestom takmičenju studenata prava iz oblasti arbitraže i međunarodnog privrednog prava – Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, koje je održano u periodu od 12. do 18. aprila u Beču postigao još jedan veliki uspeh plasmanom u finalne runde usmenog dela takmičenja u konkurenciji od preko 370 fakulteta iz više od 85 zemalja sveta, a studenti David Vučinić i Stefan Stanimirović nagrađeni su kao jedni od najboljih govornika.

Stefan Stanimirović je za svoje pravničke veštine dobio pohvalnu nagradu (Honorable Mention) koju je ove godine dobilo svega tri odsto učesnika, a David Vučinić je osvojio visoko drugo mesto (Martin Domke Award – Best Individual Oralists) u konkurenciji 2500 učesnika, čime je ostvaren najveći uspeh beogradskog tima u ovom segmentu takmičenja za 17 godina učešća.

Beogradski Vis Moot tim ove godine činilo je osmoro studenta četvrte godine i master studija: Teodora Vujošević, Mila Đorđević, Una Draganić, Ljubiša Vulić, Matija Savović, Stefan Petrović, Stefan Stanimirović i David Vučinić, dok je u pisanoj fazi takmičenja učestvovala i studentkinja Jelisaveta Boljanović.

Čestitamo!

Detaljnije na sajtu Pravnog fakulteta

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *