Veštačka inteligencija i…

petak, 21.februar 2020, RTS2 u 17.55

Šta je veštačka inteligencija? Na koji način ona prodire u sve pore našeg života? Zbog čega je važno da znamo kako se u skladu sa razvojem novog tehnologoškog okruženja menja naš način komunikacije, ponašanja, rada i koja nova etička pitanja ovakva situacija postavlja – samo su neka od pitanja na koja odgovaraju: profesor Ibrahim Кušču koji je doktorirao u oblasti evolucije veštačke inteligencije na Univerzitetu Saseks u Velikoj Britaniji; Tatjana Murovana iz Uneskovog Instituta za Informacione tehnologije u obrazovanju; Igor Šnurenko, inženjer i novinar, ekspert u oblasti veštačke inteligencije, ljudskih prava i slobode izražavanja; univerzitetski profesor u Velikoj Britaniji, doktor Кutoma Vakunuma, istraživač u oblasti socijalnih i etičkih aspekata tehnološkog razvoja.
Posebna pažnja posvećena je odnosu veštačke inteligencije i slobode izražavanja, medijske i informacijone pismenosti. Ovo je bila i tema trodnevne radionice koju je krajem januara organizovalo Ministarstvo kulture i informisanje.
Na pitanja zašto je medijska pismenost važna i na koji način joj pristupiti u doba vrtoglavog tehnološkog razvoja odgovaraju ne samo inostrani već i domaći stručnjaci osvrćući se na nove obrazovne programe koji osavremenjavaju naš obrazovni sistem.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *