Višeslojnost

TREĆA ŽAD IZLOŽBA

Otvaranje 3. decembra u 19 sati

Traje do 9. decembra

RTS Klub, Hilandarska 2

Treća izložba Ženskog arhitektonskog društva ŽAD, pod nazivom “Višeslojnost” biće svečano otvorena sutra u 19 sati u Klubu RTS u Hilandarskoj 2. Postavka će biti dostupna javnosti do 9. decembra, a prikazaće raskoš kreativnih pravaca i disciplina u kojima se ostvaruju žene arhitekte.
Naspram tradicionalnog pogleda na struku, današnju arhitekturu stvaraju različite osobe, a u reprezentaciji neke drugačije slike ovog poziva prednjače žene!
Čime se sve to žene arhitekte bave u svojoj karijeri, da li i koje srodne aktivnosti pronalaze su pitanja koja su i nametnula ovogodišnju temu i naziv izložbe, kao jedini pojam koji može da obuhvati nivoe kreativnosti, ali i moguće pravce delovanja žena u arhitekturi.
Uspešne u modnoj industriji, dizajnu, izradi dekorativnih elemenata, enterijera i opreme, ali i u izdavaštvu, muzici, fotografiji, slikarstvu, programiranju, medijima… njihova imena su među najzvučnijima kod nas i u svetu.

U okviru izložbe, biće održane tribine i radionice: Arhitekte u kreativnim industrijama, Arhitektura aktivizma, Slojevi nasleđa Beograda,  ŽAD radionica Archiplay mali stvaraoci i tribina Arhitektonski doprinosi neprofitnom stanovanju u Srbiji.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *