Znate li ko je Isidora Arsenović?

Upravni odbor Nagradnog fonda Sekule Zečevića, u kojem su akademik Danilo Basta, predsednik UO, akademik Predrag Peško i dopisni član SANU Miodrag Marković, doneo je odluku da dobitnik nagrade za 2020. godinu bude Isidora Arsenović iz Foče, student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa ostvarenom prosečnom ocenom 10. Svečanost povodom uručenja nagrade Nagradnog fonda Sekule Zečevića biće održana u sredu, 8. septembra, u 12 sati, u Salonu kluba SANU.

Nagradni fond Sekule Zečevića koji deluje pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti osnovao je Sekula Zečević 20. decembra 1977. godine. Fond ima svoje ciljeve i ostvaruje ih dodeljivanjem nagrade za učenike ili studenate iz Hercegovine, koji studiraju na nekom od Univerziteta u Republici Srbiji i ostvarili su izuzetne uspehe tokom školovanja.

Nagrada nosi ime: Nagrada Fonda Sekule Zečevića pri SANU. Odluku o izboru učenika ili studenta za nagradu donosi Upravni odbor Fonda, na osnovu sprovedenog javnog konkursa. Izbor kandidata za nagradu donosi se za prethodnu kalendarsku godinu, a uručenje nagrade u tekućoj godini. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 60.000,00 dinara bruto i povelje.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *