Znate li ko je Milica Mrvić?

SVEČANO OTVARANJE
14.01.2021 od 19h
Galerija ARTGET

Trajanje izložbe: 14.01.2022 – 24.02.2022, 12:00-20:00

Ivan Manojlović, umetnički direktor Galerije Artget  u 2018. godini, pred kraj 20. jubilarne sezone Galerije predstavlja Milicu Mrvić za izložbom „režiranih“  fotografija Za uspomenu i dugo sećanje. Na njenim fotografijama pažljivo i do detalja izrađena koreografija, precizno izvedeni performativni elementi stvaraju jedinstvenu artificijalnost i izvesnu dozu fantazije koja nas pre stimuliše na preispitivanje nego na čitanje. Naručeni grupni portreti Milice Mrvić nastaju kroz proces saradnje sa portretisanima. Pružaju nam neposredan uvid u nade, želje, a možda i strahove naručioca. Rezultat je zajedničko kolaborativno fotografsko delo tokom kojeg je proces rada jednako bitan koliko i finalna materijalizacija ove saradnje.

Izložba je otvorena od 14. januara do 24. februara 2022. godine u ArtGet Galeriji, od 12 do 20 časova.

Više o izložbi možete pročitatina linku OVDE.

O AUTORIMA Milica Mrvić je fotografkinja i art direktorka. Rođena je u Beogradu, gde je 2011. diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti, na Odseku primenjena grafika, Atelje fotografija.

Najviše radi i uživa u domenu režirane fotografije, osmišljavanju i art direkciji različitih fotografskih narativa, sa sve češćim izletima u kratke stop motion animirane forme. Kao autorka je imala nekoliko samostalnih izložbi i izlagala na brojnim grupnim izložbama širom Evrope.

Radila je kao članica redakcije časopisa za kulturu fotografije ReFoto i kao urednica njegovog onlajn izdanja, a potom i kao šefica produkcije Wannabe Magazine-a i Wannabe Media studija. Jedna je od osnivača nezavisne umetničke organizacije Medvedi, koja je od 2011. svakog marta organizovala međunarodnu grupnu izložbu Medvedi – U čast proleću!

Od 2014. godine radi samostalno na relaciji između Beograda i Budimpešte, a od 2018. zajedno sa Peterom Flanekom osniva studio Mitz po Flitz, koji se bavi kreativnom i art direkcijom, fotografijom i stop motion animacijom.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *