Znate li ko je Petar Pješivac?

Rođen je u Adelejdu, dve trećine života živi u inostranstvu, ima karijeru uspešnog lekara, do sada je napisao šest knjiga, otac je četvoro dece.

Upoznajte Petra Pješivca, srpsko-australijskog pesnika i esejistu, nadarenog pisca, koji se literarnim ekskluzivitetom "Кada se završi rat" predstavio na Sajmu knjiga 2018. Nesvakidašnji, intrigantni roman, bolna je parabola o izgnanstvu, a mnogi kritičari su ga okarakterisali kao ljubavno-psihološki triler.

U literaturu je ušao detektivnskim romanom "Ž", zatim napisao "Tri dvojine nara", "Priručnik za rušenje", "Povratak Ž-a", koji je 2013. godine nagrađen nagradom "Zlatna sova", a potom i "Priručnik za cinkarenje". Njegova dva romana ušla su u izbor za Nin-ovu nagradu. Potpisuje brojne tekstove u časopisima za kulturu.

Petar Pješivac je pisac neospornog talenta, koji svojim delima daje sasvim drugu dimenziju, književnom veštinom kojom je u stanju da sopstveno iskustvo virtuozno pronosi kroz zakulisni, i do samog kraja čitaocu, nerazrešivi tok radnje.

Obrazovanje i životno iskustvo u dalekom svetu, utemeljilo je u njemu raskošnog intelektualca, pisca odnegovanog šarma i temperamenta, velikog profesionalca i brižnog roditelja.

U iskrenom razgovoru o svom životnom putu i karijeri, otkriće svoja gledišta o tome ko danas određuje kvalitet u književnosti, šta razdvaja Istok i Zapad, šta predstavlja čovečanstvo, šta čovek dobija, a šta gubi odlaskom u svet, ali i o tome koliko je na ogromnoj
prekookeanskoj udaljenosti, neizostavna i nezaustavljivo jaka ljubav
prema Srbiji.....

Autor emisije: mr Mirjana Raičević Tasić

Subota, 31. avgust u 11,30 na RTS 2

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *