Zvezdani triatlon na Fruškoj gori

Zvezdani triatlon 2019. prvi je eko festival u Srbiji i širem regionu, čiji cilj je podizanje svesti o problem svetlosnog zagađenja životne sredine.

Nevladina organizacija "Carpe Noctem" idejni je tvorac događaja, ali u organizaciji učestvuje više neprofitnih udruženja: DMI "Branislav Bukurov", Klub fizičara sa Prirodno-matematičkog fakulteta, NIDSBE "Josif Pančić", ADNOS i Udruženje prijatelja prirode "Gorski Smeško".

subota, 8. jun, od 20 do 02, “Gorski Smeško”, Popovica, Fruška gora!

Ulaz besplatan!

Program festivala je napravljen na osnovu tri oblasti, kako i samo ime ukazuje: Priroda, Svemir i Kultura i umetnost. Učesnici su već imali prilike da okuse šetnju u noćnim uslovima i teleskopima posmatraju nebeska tela 18. maja kada je prvobitno bio isplaniran događaj, no usled vremenskih uslova ostatak programa je pomeren na 8. jun kada vas očekuju sledeće aktivnosti:

• Predavanje profesorice dr Snežane Tovilović “Štrudla s mRakom” sa Filozofskog fakulteta (Odsek za psihologiju) o našim opravdanim, ali i iracionalnim strahovima i fobijama o tame.

• Afro rumba ples uz vatru! Zašto baš afro rumba? Saznajte na samom događaju.

• “Logorovanje sa naučnicima” – gde će naši studenti biologije, psihologije i fizike oko logorskih vatri uz tihu pozadinsku muziku pričati sa učesnicima o više različitih tema koje možete da pogledate na sajtu. U ovoj sekciji će i naša najpoznatija regionalna astrofizičarka, prof. Tijana Prodanović pričati o temama “iz svemira” u nešto opuštenijim uslovima uz vatricu.

• Za kraj ostaje svirka jazz banda “Đorđe Obradović Trio”.

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *